|
PDAplanet.sk Diskusné fórum o mobilných zariadeniach.
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Zaujal vás SunnyDays? |
Áno, mám ale podobný program |
|
0% |
[ 0 ] |
Áno, chcem ho vlastni? |
|
100% |
[ 3 ] |
Nie, nepotrebujem ni? také |
|
0% |
[ 0 ] |
Nie, mám výhrady k jeho funkciám |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Celkom hlasov : 3 |
|
Autor |
Správa |
rony

Založený: 25.01.2004 Príspevky: 174 Bydlisko: Bratislava, Slovakia
|
Zaslal: Štvrtok 01. apríla 2004 17:02 Predmet: [Pôvodná recenzia] Sunnysoft SunnyDays |
|
|
Firma Sunnysoft je pre majite?ov mobilných zariadení v ?eskej a Slovenskej republike známa a netreba predstavova? jej predmet ?innosti. Pred chví?ou som si nainštaloval jeden z jej menších produktov SunnyDays.
Ide o bežný Today plugin, ktorý by mal doplni? PDA vybavené systémom PocketPC (?i Windows Mobile) o zobrazenie sviatkov a menín.
Moje PDA som už dlhšiu dobu mal vybavené programom NDays, ktorý riešil túto istú úlohu a natrvalo sa usadil v mojom prístroji.
Teraz musím prizna? môj pocit, aký som mal pri pred inštaláciou - áno SunnyDays je vlastne NDays ale s istými úpravami prostredia programu. Napriek tomu ponúka podobný rozsah funkcií:
- zobrazenie v Today obrazovke
- upozor?ovanie na sviatky, meniny a narodeniny,
- previazanie s kalendárom a kontaktami z databázy PIM aplikácií.
S inštaláciou vstúpil SunnyDays ako nekompromisná náhrada a pripomenul mi, že NDays nevydrží paralelnú inštaláciu. Takže po zopakovaní inštalácie sa mi teda podarilo SunnyDays dosta? do PDA. Samotná inštalácia je triviálna a dostato?ne zrozumite?ná. Chcem upozorni? na fakt, že je nutné vlastni? príslušnú jazykovú mutáciu a preto nemožno zvoli? ?eské alebo slovenské dáta. Toto podporuje iba NDays.
Samozrejme pre vä?šinu potrieb posta?uje ma? zobrazované sviatky vo vlastnej krajine a iba ob?as vás zamrzí nemožnos? pozrie? si aj sviatky spriateleného štátu. Týmto trpí aj NDays a nedokážem to kvalifikova? ako chybu alebo nedôslednos? programu.
Samotný Today plugin nezaberá na obrazovke prive?a miesta - dva riadky sa dajú obetova?. Pozadie ostáva prieh?adné a farbu písma preberá z nastavenia pozadia.
Hne? po inštalácií sa zobrazí konfigurácia, kde si vyberiete nastavenia pod?a potreby:
- zobrazenie dodato?nej informácie ku sviatku,
- pokia? je pre aktuálny de? zobrazený štátny sviatok, je možné ho zvýrazni?,
- v prípade potreby sa zobrazuje bu? sviatok pre dnešok alebo zárove? aj pre zajtrajšok,
- pri nedostatku miesta sa dá minimalizova? zobrazenie iba na jeden riadok, tu však sa nemusí celý text do neho vojs?,
Zaujímavou funkciou je upozor?ovanie a tu sú tiež dostato?né možnosti prispôsobenia. Upozornenia na sviatky alebo narodeniny sa dajú samostatne zvoli? ako:
- štandardné; zobrazí sa bublina,
- na obrazovke Today,
- bez upozornení.
Doplnením vizuálneho nastavenia je klasická ikonka Today pluginu, ktorú si možno vybra? z 18 pevne zabudovaných v programe. Chýba mi možnos? zvoli? si vlastnú ikonku alebo ju úplne zruši?.
Z vizuálnych úprav by si program mohol zobra? príklad z programu cLaunch, ktorého úpravy sú v posledných verziách dovedené takmer do dokonalosti.
Program SunnyDays samozrejme nekon?í len púhym zobrazením sviatku pre dnešok a zajtrajšok. Pretože disponuje vlastnou databázou sviatkou a mien, bolo by hriechom neumožni? aj nie?o naviac.
Tým prvým je doh?adanie dátumu k zadanému menu. Toto po?as roka ur?ite využijete práve v okamihoch, ke? si spomeniete na meno manželky alebo priate?ky tesne po tom, ako sa za?ne divne správa?. Prípadné zaretušovanie o dva dni prešvihnutých menín však neurob ukazovanie na neschopné PDA. Preto si k zobrazeným meninám môžete dopísa? dodatok a poisti? si tak tento de? na budúci rok. Dodatok sa totiž môže k sviatku zobrazi? na Today obrazovke.
Pretože z kalendára nám vypadli aj v minulosti ob?úbené sviatky, zafajknutím sviatku ako štátneho si môžete po?as roka urobi? vhodne umiestnené Modré pondelky ?i Škaredé stredy.
V Today obrazovke sa zobrazujú sviatky aj so štandardnými textami "Dnes má sviatok" a aj tie vie SunnyDays zmeni?.
Predvídavci neponechajú SunnyDays len tak pohodlne zobrazova? dnešný sviatok a pravidelne pred spaním si zobrazia sviatky na nieko?ko dní dopredu. Bohužia? ide len o pasívnu funkciu a tu by sa mi pri listovaní meninami a sviatkami pá?ila možnos? jedným tapnutím vloži? do kalendára upozornenie zadanú dobu pred sviatkom.
Dáta, ktoré ste v SunnyDays si môžete exportova? a tak uchova? pre budúce reinkarnácie vášho prístroja ?i pre rovnako postihnutého kolegu.
Asi vám v?ta hlavou moja poznámka o narodeninách a spolupráci programu s kontaktami PDA. Previazanos? tu naozaj existuje a SunnyDays to vzal komplexne. Vie prezrie? vaše kontakty a pokia? ste pedant, zahrnie do Today zobrazenia aj narodeniny uvedené v týchto záznamoch.
SunnyDays je teda aplikáciou, ktorá celkom ur?ite neprerazí u používate?ov vo svete avšak našinci sa v ?om vzhliadnu celkom ur?ite. PDA si totiž kupujú nadšenci a zábudlivci. Jedno zabudnutie stojí viac ako SunnyDays.
Autor nie je v spojení s firmou SunnySoft a preto nie je schopný sup?ova? otázky obchodného charakteru alebo hotline produktu. Ako každý nadšenec uvíta ponuky k ?alším recenziám - kontakty sú uvedené v profile autora
Autor recenzie: rony, http://spravodaj.madaj.net/ |
|
Návrat hore |
|
 |
synetics
Založený: 20.02.2004 Príspevky: 9
|
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre
|
|